Yemenity2010's Blog

Tidningar når fortfarande fler

Posted in Uncategorized by yemenity2010 on 22/10/2011

Det kanske verkar osannolikt utifrån vårt skandinaviska perspektiv, men globalt sett når tryckta tidningar fortfarande fler människor än vad internet gör. Detta enligt en undersökning av WAN-IFRA som representerar över 18 000 nyhetsorgan i omkring 120 länder. Rapporten bygger på en översyn av 69 länders mediekonsumtion.

– Upplagorna är som solen. De fortsätter stiga i öst men sjunker i väst, kommenterar organisationens VD Christoph Riess.

Försäljningen av tidningar ökar i Asien och Latinamerika, men är på nergång i Europa och allra mest Nordamerika. Överlag når tidningarna ändå 2,3 miljarder läsare dagligen medan internet kommer upp i 1,9 miljarder. Mobiltelefonin är också viktigare än internet i stora folkrika nationer som Ryssland och Indien. Det sistnämnda gäller med med ganska stor säkerhet även en något mindre nation som Jemen. Andelen internet-användare anges regelbundet som endast några få procent av befolkningen, medan mobiltelefonerna är allestädes närvarande – liksom de enligt flera utsagor verkar vara i många hörn av världen där det tidigare knappt funnits ett väl utbyggt telefonnät av det slag vi vant oss vid här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: